Behang als blikvanger
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2870
post-template-default,single,single-post,postid-2870,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.10,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Behang als blikvanger

Creëer een echte eyecatcher in je interieur door een wand te behangen met behang met een gave print! Of ga je juist voor een behang in een ton sur ton kleur met de andere wanden. Behang werkt in een mum van tijd de muur weg waarop je bent uitgekeken. De opties zijn eindeloos! Een fijne balans creëer je met een accentmuur met behang.

 

 

Voordelen van behang:

Met behang kun je een ruimte eenvoudig een nieuwe look geven. Denk bijvoorbeeld aan toffe prints zoals botanisch, geometrisch of ander kleurrijke patronen. Er is veel variatie in behang vanwege het grootte aanbod.

Met behang is er de mogelijkheid om te zorgen dat je een geheel andere wereld in huis haalt. Hierbij kun je denken aan fotobehang van een prachtig vakantiedorpje of een begroeid bos. Je kunt ook met je eigen foto’s een persoonlijke muur creëren. Er is van alles mogelijk.

Nadelen behang

Behang heeft ook nadelen, de kosten voor behang zijn meestal duurder dan de kosten voor het verven van je muur. Bij het aanbrengen van behang komt aardig wat zorg kijken. Je ziet wel eens dat er kieren ontstaan tussen de naden van het behang. Ook kunnen er lijmbubbels te zien zijn als het niet goed laat aanbrengen. Behangskills van de behanger zijn dus van belang voor een mooi resultaat.

Behangsoorten

In de behang wereld zijn er in de laatste jaren steeds meer behang soorten bijgekomen. De technieken zijn verbeterd en zo kom je steeds weer iets nieuws tegen. De meest voorkomende behangsoorten zijn Glasvezelbehang, renovaties behang en vinyl behang.

  • Papierbehang

Papierbehang is de meest klassieke vorm van behang. Het wordt al jaren gebruikt. De laatste jaren is deze behangsoort minder populair geworden. Dit is omdat er inmiddels meer verfijnde behangsoorten op de markt zijn gekomen die eigenschappen bezitten waar de meeste mensen blij van worden.

Wat is papierbehang?

Papierbehang bestaat 2 lagen papieren die op elkaar zijn geperst waarbij de bovenste laag, de laag waar je tegenaan kijkt na het behangen vaak een structuur heeft.

Voordelen: Papierbehang is een voordelig optie als je wilt behangen. Voor relatief weinig geld behang een gehele ruimte.

Nadelen: Papierbehang is kwetsbaar, bij het behangen moet er op gelet worden dat de structuur niet plat gedrukt wordt. Ook is het moeilijk om papierbehang naadloos op de muur te krijgen. Dit komt omdat het behang uitzet wanneer je het met lijm in aanraking komt en klimt als het geheel is droogt.

 

  • Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is ook bekend onder de namen glasvliesbehang, kaasdoek, fleemdoek. Dit betekend allemaal hetzelfde.

Voordelen: in tegenstelling tot het kwetsbare papierbehang is glasvezelbehang sterk en kan dus tegen een stootje. Hierop is deze behangsoort geschikt voor ruimtes waar veel bedrijvigheid is. Door de manier van persen kan er eenvoudig een motief in het behang aangebracht worden. De behangsoort is overigen goed te gebruiken op ondergronden die niet helemaal effen zijn door deukjes, gaatjes en scheuren.J e kunt dit behang voor plafonds gebruiken en het ook nog eens schilderen. Als je dus weer eens iets anders wil hoef je het behang niet van je muur af te halen.

Nadelen: Glasvezel behang is wat moeilijker aan te brengen dan papieren behang. Het is stug en groffer en laat zich dus niet zo snel leiden. Daarnaast is het ook lastig van de muur te verwijderen.

 

 

 

  • Renovlies

Als je rondkijkt voor behang dan ben je vast de termen glasvezel en renovlies tegengekomen. Dit komt omdat beide behangsoorten bijna dezelfde eigenschappen hebben.

Voordelen: Renovlies is geschikt als toplaag voor je muur, is stootvast en kan gebruikt worden om oneffenheden weg te werken. De muur hoeft dus niet geheel egaal te zijn voordat je deze behangsoort aanbrengt. Renovovlies kan als vervanger van stucwerk worden gezien.

Nadelen: De nadelen van renovlies behang zijn vooral groot als je het vergelijk met stucwerk. Bij renovlies is er een kans dat er plooien zichtbaar worden naar verloop van tijd dit zie je met name bij de hoeken. Wanneer je voor renovlies kies is er geen weg meer terug. Het is namelijk niet mogelijk om over dit behang heen te stucen.

 

 

  • Vinylbehang

Vinylbehang is behang dat geheel of voor een groot gedeelte uit kunstoog bestaat. Dit behang is dus een compleet andere soort dan de hierboven besproken soorten. Vinylbehang is er in twee varianten vlakvinyl en schuimvinyl.

Voordelen: Doordat het behang voor een groot deel van kunststof gemaakt wordt is het geschikt voor vochtige ruimtes, bijvoorbeeld een badkamer. Vinylbehang is duurzaam, relatief sterk en afwasbaar. Vlakvinyl is beter geschikt voor een badkamer dan schuimvinyl.

Nadelen: Het is goed behang voor specifieke ruimtes maar daardoor is de prijs ook hoger dan van de overige behangsoorten. Daarnaast is het behang moeilijker aan te brengen dan papierbehang. Ook kan de muur lastig ademen bij het toepassen van dit behang, hierdoor zouden er blaasjes kunnen ontstaan.

 

 

Op zoek naar behang? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.