Zo creëer je een fijne thuiswerkplek
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2818
post-template-default,single,single-post,postid-2818,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.10,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Zo creëer je een fijne thuiswerkplek

Inrichten van je thuiswerkplek

Het creëren van een fijne thuiswerkplek is nu meer dan ooit van belang. Vanwege het coronavirus zijn de meesten van ons voorlopig nog wel even aan huis gekluisterd wat betreft werk. Om ook thuis productief te kunnen werken is een inspirerende ruimte essentieel. Daarom geef ik je graag tips voor de ideale thuiswerkplek.

 

 

Ruimte kiezen

De eerste stap in het creëren van een thuiswerkplek is het kiezen van een ruimte. Het liefst zou je werkplek zich in een rustige omgeving moeten bevinden. Een plek waar je ongestoord kunt werken en waar je niet zo snel afgeleid wordt.

Vaak zijn alle kamers in huis bezet, waardoor je makkelijker aan de eettafel of salontafel gaat werken. Toch werkt het beter voor je productiviteit om een plek uit te kiezen die enkel en alleen voor werk bedoeld is. Door deze ruimte écht om te bouwen tot werkplek, zal je zien dat je veel efficiënter aan de slag gaat. Zo kun je werk én privé beter gescheiden houden.

 

 

Voldoende licht

De ideale werkplek begint met goed licht. Zorg voor voldoende daglicht door je bureau niet te ver van het raam af te zetten. Zo vang je het meeste natuurlijk licht op, en dat is het beste licht om productief te kunnen werken. Let er wel op dat het licht niet direct op je computerscherm valt. Zet daarom je bureau haaks op het raam zodat je niet in het zonlicht hoeft te kijken. Voor wanneer het schemerig wordt of helemaal donker, heb je minimaal een centrale lamp (basisverlichting) en een bureaulamp (functionele verlichting) nodig om je werk te kunnen doen.

 

 

Ergonomische werkplek

Thuis heb je meestal minder faciliteiten dan op kantoor. Vaak is de werkplek ergonomisch niet goed uitgerust en neem je al snel een verkeerde werkhouding aan. Om thuis optimaal te kunnen werken en fysieke klachten tegen te gaan, is het van belang dat je je werkplek naar jouw lichaam kunt afstellen en inrichten. Een verstelbare bureaustoel is het allerbelangrijkst. Een bureau met voldoende ruimte voor je werkspullen, een groot scherm dat je op de juiste hoogte kunt plaatsen en een apart toetsenbord inclusief muis dragen daar ook aan bij.

Kies bijvoorbeeld voor een in hoogte verstelbaar bureau dan kun je staand en zittend werken afwisselen. In beide gevallen is het belangrijk dat je de juiste houding aanneemt.

 

 

Opbergruimte

Niets vervelender dan s’ochtends beginnen in een rommelige werkplek. Wanneer je eerst je bureau moet opruimen voor je kunt beginnen aan een werkdag, start je al a-productief. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte en geef spullen een vaste plek om je werkplek opgeruimd en overzichtelijk te houden. Zoeken is verleden tijd en opruimen wordt een stuk prettiger.

 

 

Inspirerende werkplek

Het is belangrijk dat een werkplek je productiviteit stimuleert en dat je je er fijn voelt. Je brengt er veel tijd door, dus maak ook werk van de styling van je werkplek. Gebruikte fijne materialen voor het meubilair. En maak bijvoorbeeld een moodboard op de wand met inspiratiebeelden, of maak een wandcollage met dingen die je hebt gedaan, of nog moet doen.

 

 

 

Planten doen wonderen

Groen doet het overal goed, zeker op de werkplek. Vergeet daarom bij het inrichten van je thuiswerkplek de planten daar niet in mee te nemen. Plaats in elk geval één en het liefst meerdere planten in je werkruimte. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, reduceren stress, stimuleren de creativiteit en zorgen ervoor dat je je beter kunt concentreren. Daarnaast maken planten jouw werkruimte ook een stuk gezelliger en aangenamer.

 

Wil je ook graag een fijne werkplek? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.