De Belangrijkste Woontrends In 2021
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2298
post-template-default,single,single-post,postid-2298,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.10,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

De Belangrijkste Woontrends In 2021

Een frisse start, een nieuw jaar, 2021 ligt met nieuwe mogelijkheden aan onze voeten. En dat gezegd hebbende is het tijd om een frisse wind door het interieur te laten waaien. Daarom lees je hier alles over de woontrends van 2021.

Kleur
Kleur is de basis van het interieur design, hier bouw je met accessoires en meubels op voort. De trends op het gebied van interieur kleuren 2021 tonen natuurlijke, neutrale, naturel tinten, zoals de mooie taupe kleur. Enkel witte muren passen niet meer binnen de interieur trends 2021, maar grijs daarentegen, is weer terug van weggeweest. Het zijn vooral de zachte grijstinten die het goed doen dit jaar. Ga je je muren verven in een mooie licht grijze kleur, dan mag je daar best een speels effect aan geven, bijvoorbeeld om de populaire betonlook mee te creëren. Kies je voor een lichte, neutrale kleur, waarbij de taupe kleur een populaire keuze is, dan is het ook enorm hip om dit met een diepe kleur zoals indigo blauw te combineren. Van natuurlijke kleuren krijgen we rust in ons hoofd, maar wist je wel dat blauw ook gunstige effecten op de gezondheid heeft? Zo heeft blauw een rustgevend effect, het ontspant, verlaagt de hartslag én de bloeddruk. Tel daarbij op een trendy inrichting voor de woonkamer en je zit gebakken.

Natuurproducten
Helemaal passend bij de lichte kleuren die onder de interieur trend van 2021 vallen, is het gebruik van natuurlijke producten. De Scandinavische inrichting als woonstijl is al geruime tijd heel populair. Het feit dat het gebruik van natuurproducten valt onder de woontrends van 2021 maakt dat een Scandinavische inrichting heel goed past bij de trends van nu. Denk aan prachtige producten gemaakt van rotan, hout, bamboe en sisal. Het zijn ook vooral de licht gekleurde houtsoorten die aansluiten bij de interieur trend van 2021. Deze matchen perfect met de trendkleuren van dit jaar. Hierdoor krijg je een prachtige heldere harmonie waarmee je niet alleen licht in huis brengt, maar ook verbazingwekkend veel harmonie.

Ronde vormen
Lichte interieur kleuren 2021 en natuurlijke producten zijn tijdloos en bijzonder makkelijk te combineren. Dit geldt net zo goed voor ronde vormen. Ronde vormen binnen de woonkamer inrichting komen in de meest uiteenlopende gedaantes voor. Denk aan prachtige ronde eettafels, waar je heerlijk knus aan kunt tafelen. Maar ook accessoires en zelfs banken en fauteuils met ronde vormen zijn onderdeel van dé interieur trends 2021. Ronde vormen staan bekend om hun inbreng in het zachter maken van een interieur. Vooral wanneer je verder veel strakke en rechte lijnen in een interieur gebruikt, zorgen ronde vormen voor het doorbreken van het recht toe en recht aan interieur idee.

Duurzaamheid & vintage stukken
Duurzaamheid is een hot topic. De kans is groot dat duurzaamheid altijd een punt van aandacht is. De algemene betekenis van duurzaamheid is dat er een balans tussen mens, natuur en milieu bestaat. De natuur wordt niet uitgeput en het milieu wordt niet onevenredig belast. Er zijn steeds meer branches die producten of grondstoffen recyclen om hun steentje aan duurzaam wonen en leven bij te dragen. Duurzaamheid is ook iets waar vintage voor in de wieg is gelegd. Vintage is immers reeds gebruikte producten, in dit geval meubels of woonaccessoires een tweede of derde leven geven en vloeien laten integreren in de woontrends van 2021. Vintage is al langere tijd hot, bijvoorbeeld op het gebied van kleding, maar lijkt nu ook voorgoed een plaatsje in de wereld van interieurstylisten te hebben veroverd. Als je goed zoekt, kan je de mooiste vintagestukken vinden!

Kunst lineart
Haaks op de vintage trend staat het moderne lineart. Dat maakt het inrichten met interieur ideeën anno nu zo leuk: modern met vintage combineren. Lineart is een van de toffe trends van 2021: een kunstwerk bestaande uit een vorm of afbeelding die getekend is met een enkele lijn. We zagen het in 2020 al een beetje aankomen, maar nu is het toch echt de woontrend 2021. Sla niet door in het aanbrengen van lineart om het bijzondere effect van deze mooie kunstvorm te behouden.

Pronkstuk
Lineart zou heel goed een pronkstuk van je inrichting kunnen zijn. Een pronkstuk, ook wel statement-piece genoemd, is het middelpunt van de aandacht. Een echte blikvanger dus. En zoals het bij lineart ook werkt, is een pronkstuk plaatsen iets dat je niet moet overdrijven. Vergis je overigens niet, een pronkstuk hoeft niet een overweldigend kleurrijk schilderij of een enorm beeld te zijn. Een pronkstuk kan net zo goed een schitterende stoel of kast zijn, maar ook een grote plant kan tot pronkstuk gerekend worden. Gouden regel is dat alles waar de ogen direct bij binnenkomst op gericht worden, tot pronkstuk gerekend wordt.

Het leuke van al deze interieur tips en trends voor 2021, is dat je ze op iedere gewenste manier in je interieur kunt opnemen. Je hoeft dan ook zeer zeker niet direct online te gaan naar nieuwe meubels, accessoires en verf. Je kunt gerust de trends van nu mixen met je huidige interieur. De variaties zijn eindeloos en het is aan jou op welke manier je ze toepast. Wil jij nu graag deze trends in je interieur verwerken? Dan kun je MIRA Interieur & Meubelontwerp hiervoor inschakelen om samen met jou een trendy draai aan je interieur te geven.