Dit zijn de interieurtrends van 2023!
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
3333
post-template-default,single,single-post,postid-3333,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.10,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Dit zijn de interieurtrends van 2023!

Nieuwsgierig naar de woontrends en interieurtrends voor 2023? 

Woontrends 2023

Welke interieurtrends ga je zien in 2023? Van kleuren voor op de muren tot de accessoires en decoratieve items. De nieuwste kleuren voor de woonkamer, de mooiste trends voor de slaapkamer en alle kleuren voor andere plekken in jouw huis.

In deze blog kijken we naar interieurtrends die we ditjaar verwachten te zien, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen.

 

 

Kleurtrends ton sur ton

Ben je niet zo van al die uitgesproken kleuren en ga je liever voor een rustigere interieur? Dan heb je geluk in 2023 want het warme en natuurlijke kleurenpalet blijft voorlopig. Aardetinten als zandkleur, taupe en beige zien we hier het meeste terug. Opvallend bij deze trend is de combinatie met warme houtsoorten.

De combinatie met warme houtkleuren zorgt voor veel warmte in een verder neutraal interieur. Ook zorgt de samenkomst van lichte, neutrale tinten met donker hout voor meer diepte in de kamer.

 

 

Natuurlijke duurzame elementen

Duurzaam ontwerp, de omgeving/natuur naar binnen halen en een mix van natuurlijke kleuren als beige, groen en warme rood en bruintinten. Dat is een van de kleur/woontrends van 2023.

De groene tinten kun je naar binnen halen op de muur, meubilair of accessoires. Maar planten zijn ook meer dan welkom. Je kunt het groen combineren met beige tinten, natuurlijke houtsoort en stoffen zoals katoen & linnen voor het natuurlijke effect.

 

 

Ronde vormen & organische materialen

Zachte rondingen, aaibare stoffen en organische texturen: met deze woontrend creëren we een omarmend thuis met invloeden uit de natuur en warme, eigenzinnige materiaalcombinaties!

In veel interieurs zien we rechte lijnen en strakke vormen. Dan is het fijn om deze te doorbreken met vriendelijke meubels met zachte rondingen. Om te beginnen bij de bank: met een bank met glooiende contouren haal je al snel een eyecatcher in huis. Door organische rondingen van de bank vervolgens te herhalen in de vorm van de salontafel en het vloerkleed krijgt het hele interieur een intieme en uitnodigende uitstraling.

 

 

Blijvende vaste thuiswerkplek

In het afgelopen anderhalf jaar zijn de meesten veel meer thuis aan het werk geweest. Door het verplicht thuiswerken heeft dit velen de ogen geopend. Eerst zagen we veel geïmproviseerde werkplekken in huis. Nu zal er meer gekeken worden naar een gezonde fijne thuiswerkplek, hierdoor zorg je ervoor dat werk en privé minder door elkaar heel zullen lopen. Investeren in een fijne werkplek gaan we dit jaar steeds smeer zien.

 

 

Minimalisme

In het minimalisme draait het om met weinig maar grote element een groot effect bereiken. Een lichte en luchtige woning met een sereen gevoel.

In 2023 zal je de term slow living tegenkomen. Dat betekent dat we vaker een stapje terugnemen en een veilige thuishaven creëren waarin we heerlijk tot rust komen. Met minder prikkels kun je dit doel behalen, dus verlangen we naar less is more. Houdt jij van modern en een strak interieur? Dan is de minimalistische woonstaal vast iets voor jou.

 

 

Welke trend ga jij doorvoeren in jouw woonhuis?

Ga je graag mee met de trends of niet? Welke trend er ook mag zijn, vergeet niet dat het juiste interieur dat bij jou past kan bijdragen aan jouw woongenot, stemming en gevoel. Creëer daarom jouw eigen unieke woonstijl.

Wil jij een nieuw interieur volgens de trends van 2023? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.