Het Interieur Design Proces: Wat Kun Je Verwachten
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2376
post-template-default,single,single-post,postid-2376,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Het Interieur Design Proces: Wat Kun Je Verwachten

Is het interieur toe aan verandering? Wellicht heb je geen idee hoe je moet beginnen met het interieur ontwerp. MIRA Interieur & Meubelontwerp is jouw specialist voor de inrichting van je huis en bedrijf. Ons design proces omvat een aantal stappen die we hieronder zullen toelichten. Waar in dit artikel gesproken wordt over een woning, kan overigens ook een bedrijf worden ingevuld en andersom! Hoe verloopt het interieur design proces?

Fase 1: De ontmoeting

Het design proces kan alleen slagen met inzicht in de wensen en persoonlijkheden van de klant. Daarom is de ontmoeting tussen MIRA en de klant de eerste stap die gezet wordt. Hier ontdekken we wie jij bent, waar je van houdt, maar ook waar je inspiratie uit put en je rust uit haalt. Het doel is uiteindelijk om met een totaalplan te komen, een inrichting waar je echt in thuiskomt. MIRA bedenkt praktische oplossingen voor dingen waar je in de inrichting tegen aanloopt. Verder kijken we naar de vormen van het huis en de kamers waar verder geen wijzigingen in plaats gaan vinden. We zullen zoveel mogelijk voor een samenhang tussen die kamers en de door ons te ontwerpen kamer gaan creëren. Let op, want je zal steeds voor verrassingen komen te staan. Denk aan combinaties van kleuren en materialen die enerzijds heel vernieuwend, en anderzijds heel mooi zijn. Dat is dan ook de reden waarom je zelf de ruimte niet inricht, maar kiest voor MIRA! Wel proberen we altijd zoveel mogelijk af te tasten in hoeverre je openstaat voor vernieuwing. De eerste stap om contact met ons als professioneel designer te leggen, is al een teken dat je toe bent aan verandering. We begeleiden je gedurende het hele proces en helpen je door twijfels en eventuele onzekerheden heen. We fungeren als het ware als een zuivere bron van inspiratie en je rots in de branding.

Fase 2: Het ontwerpen

Nu we weten wie je bent en wat je verwachtingen zijn, is het tijd om van de plannen en ideeën een ontwerp te gaan maken. We maken een schetsontwerp met daarnaast een kleuren-, een licht- en materialenplan. Bij het proces van het ontwerpen zullen we ook voorstellen doen op het gebied van meubels, ontwerpen van maatwerk en voorbeelden van stofferen. Hierbij kunnen we een compleet plan maken, of een selectie van onderdelen. Deze fase kan uit meerdere bijeenkomsten bestaan, afhankelijk van de omvang van het project. Soms schieten we direct de eerste keer raak met een ontwerp en soms hebben we meerdere ontwerpen en inzichten nodig om tot een resultaat te komen waar jij helemaal blij van wordt. Dat is geen enkel probleem, sterker nog, dat is heel normaal! Soms heb je meerdere puzzelstukjes nodig om tot een perfect eindresultaat te komen. Gaandeweg het proces zullen die puzzelstukjes steeds meer op hun plaats komen. Wellicht komt er iets heel verrassends uit en leidt het tot geheel nieuwe inzichten.

Fase 3: De presentatie van de plannen

De ontwerpen zullen gepresenteerd worden aan de hand van 2D tekeningen. Heb je liever 3D tekening, dan is dat ook mogelijk. We maken een moodboard zodat je een idee krijgt van de sfeer van de beoogde inrichting. Ook kun je de materialen en stoffen voelen en ervaren. Er zijn verschillende stijlen die gepresenteerd kunnen worden en vaak heb je al snel een uitgesproken voorkeur. Vertrouw vooral ook op de ervaring en kennis van de ontwerper.

Fase 4: Wat je kunt verwachten

De eerste 3 fases zitten voor jou als klant vol actie. Er worden voorstellen gedaan, plannen uitgewerkt en met beeld aan je voorgelegd. Wanneer je akkoord bent met onze ontwerpen, is het voor ons tijd om de plannen te realiseren en voor jou tijd om te wachten. Materialen worden besteld, en keuzes worden gemaakt. Het kan een traag proces zijn, zeker als er een wachttijd op meubels zit, zoals bijvoorbeeld bij maatwerkmeubels het geval kan zijn. We zorgen ervoor dat het proces volledig door ons wordt begeleid.

Fase 5: De onthulling

De laatste fase is de fase waarnaar jij al die tijd hebt uitgekeken. Het is ook de fase die wij enorm leuk vinden. We hebben samen met onze vertrouwde partners, of de door jou ingehuurde uitvoerende partij, gewerkt aan een inrichting waar jij je thuis voelt. Bij MIRA zorgen we voor een totaalplan. Dit betekent dat we jou als klant volledig ontzorgen. We zullen dan ook waar nodig muren en plafonds stucen. We brengen een frisse nieuwe kleur aan op de muren, plaatsen nieuwe vloeren en hangen conform het gemaakte lichtplan nieuwe verlichting op. Een nieuwe inrichting is ook een mooi moment om letterlijk met een schone lei te beginnen. En zo zullen wij ervoor zorgen dat je nieuwe meubels, raamdecoratie en alles wat we in de plannen met je hebben besproken, in je huis geplaatst worden. De onthulling is het moment waarop je het nieuwe inrichting in het echt kunt bewonderen. En vaak is het nog mooier dan je in je hoofd had voorgesteld.

Wil jij ook je woning door een professioneel designer laten inrichten? Wij zijn de partij die je zoekt! Neem MIRA Interieur & Meubelontwerp op en we maken direct een afspraak voor de eerste fase, de ontmoeting. Wij kijken er in ieder geval naar uit!