Het interieur geheel in evenwicht
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2664
post-template-default,single,single-post,postid-2664,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.10,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Het interieur geheel in evenwicht

 

Oké, het is een open deur, maar toch te belangrijk om niet te benoemen: je huis moet een thuis zijn. Een plaats waar jij na een drukke dag tot rust komt en even alle zorgen van je af kan laten glijden. Een inrichting die bij je smaak en persoonlijkheid past, is dan ook heel belangrijk. Een huis vol ditjes en datjes, een onsamenhangende inrichting en een interieur geheel niet in evenwicht zal de gemiddelde persoon weinig ontspanning en rust brengen. Herken jij jezelf hierin, dan is het hoog tijd om eenheid in het interieur aan te brengen.

 

 

Start met een plan de campagne

Rust in huis brengen, dat begint niet pas op het moment dat je de samenhang in het interieur hebt gecreëerd. Dat begint direct wanneer je het besluit hebt genomen om hiermee aan de slag te gaan. Pak het slim aan door eerst een plan te maken. Ga naar de winkel, haal een stapel tijdschriften of update je profiel op Pinterest om daar de mooiste ideeën op je virtuele prikbord te bewaren. Het werken met tijdschriften is heel handig wanneer je met een moodboard aan de slag wil gaan. Knip plaatjes uit van kleuren, materialen en stijlen die je mooi vindt en plak ze bij elkaar. Bedenk ook of je een heel nieuw interieur kiest, of nog meubels en decoratie gaat gebruiken die je al hebt. Kies je voor het laatste, dan is het van belang dat je ook deze kleuren en materialen in je plan meeneemt.

 

 

Kleur als verbindende factor

De vloer is het meest bepalend voor de uitstraling van je inrichting. Zorg er dan ook in de eerste plaats voor dat je een kleur vloer uitkiest die je enerzijds niet snel gaat vervelen en anderzijds goed te combineren is. Want, een vloer pas je immers niet zomaar aan. Heb je een vloer gekozen, dan ga je de zogenaamde hoofdkleur voor de inrichting kiezen. Dit is de kleur waar de rest van de inrichting op wordt aangepast. Je kunt ook twee hoofdkleuren kiezen, maar voor eenheid in het interieur is het verstandig om kleuren uit hetzelfde kleurenpalet te kiezen. Door een hoofdkleur te kiezen, kun je bijvoorbeeld met accessoires in aanvullende kleuren variëren.op tafel.

 

 

Materialen afstemmen op elkaar en de basiskleur in huis

Bedenk goed welke materialen je wil gebruiken en zorg dat ze bij elkaar passen. Je mag best variëren qua materialen, maar voor samenhang in het interieur kies je niet voor eindeloos veel verschillende combinaties. Hou het beperkt tot bijvoorbeeld twee soorten, bijvoorbeeld hout en metaal. Wil je vooral veel hout gebruiken, kies dan steeds voor hetzelfde soort hout (houtsoort), of op zijn minst hout met dezelfde kleur. Vergeet overigens ook hier weer niet om ook de vloer mee te nemen in de keuze van je materialen!

 

 

De kracht van contrast

Contrast is een geweldige manier om met verschillende kleuren, stijlen of materialen te werken, en daarmee alsnog een heel mooi evenwicht mee te creëren. Pas het toevoegen van contrast wel goed toe, want anders wordt het juist een chaos in huis. Kies daarom een bepaald vlak waar je het contrast in zoekt. Dat kan bijvoorbeeld een rustige en neutrale hoofdkleur zijn met accessoires die daarbij op een ander kleurpalet bevinden,. Ook kun je denken aan harde en kille materialen zoals staal en beton, die je weer combineert met zachte en natuurlijke materialen zoals katoen, wol en jute. Ton sur ton is daarbij ook een heel goede keuze waarbij je wel kiest voor tonen in dezelfde kleur, maar dan een mix van licht, donker en medium.

 

 

Herhaling en accessoires als verbindende factor

De kracht van de herhaling… Je hebt er vast wel eens van gehoord. het betekent dat door dingen te herhalen, het langer in het geheugen blijft hangen. Dat geldt ook in het interieur en daarom is juist herhaling heel belangrijk wanneer je meer eenheid in je interieur wil. Dit betekent dat je kleuren, materialen, vormen, meubels en accessoires op bepaalde punten in je interieur laat terugkomen. Zoals bij alles, vooral bij eenheid in het interieur, geldt ook hier weer dat je herhaalt, maar met mate. Accessoires zijn daarbij een prachtige manier om de balans in je huis te vinden. Sla er overigens niet in door, want dan ontstaat alleen maar een tegengesteld effect. Kies welk type accessoires je mooi vindt, welke kleur ze moeten hebben en van welke materialen ze moeten zijn gemaakt. Trek ook hier weer een lijn in en overdrijf niet met de hoeveelheid accessoires die je gebruikt.

 

Wil je interieuradviezen om meer eenheid in je interieur te krijgen? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.