Dit zijn de interieurtrends van 2022!
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2966
post-template-default,single,single-post,postid-2966,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Dit zijn de interieurtrends van 2022!

De laatste weken van 2021 zijn aangebroken, en een gloednieuw jaar is in zicht. Het moment om naar de interieurtrends van 2022 te gaan kijken. Afgelopen jaar is meer dan ooit gebleken dat een huis echt een thuis moet zijn. We gaan dit jaar zien dat zowel de kleurentrends als interieurtrends helemaal terug gaan naar de natuur en elkaar goed aanvullen. In deze blog kijken we naar interieurtrends die we volgend jaar verwachten te zien, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen.

Kleurtrends 

De natuurtinten zijn niet meer weg te denken in ons interieur zo spelen ze ook in het interieur van 2022 een grote rol. De kleuren staan komend jaar helemaal in het teken van buitenleven. Je ziet dan ook dat de bekende verfmerken kleuren als olijfgroen, lichtblauwe tinten en een warm palet met rood en bruintinten uitroepen tot de kleuren van 2022.

 

 

Natuurlijke elementen

Echt tot rust komen doe je natuurlijk in de natuur. Daarom zien we weer veel planten en natuurlijke element terug in het interieur van 2022. In het nieuwe jaar gaan we meer opvallende elementen terugzien in de woonhuizen. Zoals houten wandpanelen die je op een subtiele manier zult zien achter bedden en televisies. Je zult nu meer hele wanden hiermee bekleed zien dit zorgt voor een warme uitstraling en natuurlijke voor een waanzinnige eyecatcher. Kortom, het open gevoel wat je buiten hebt nemen we mee naar binnen.

 

 

Verduurzaming

Het wordt steeds belangrijk dat we goed voor onszelf en de aarde zorgen. Verduurzaming wordt daarom anno 2022 een nog groter thema in het interieur. Nationale en internationale designmerken maken van ontwerp tot productie steeds meer eerlijke keuzes die beter zijn voor mens en milieu. Voorzien van diverse erkende duurzaamheidskenmerken weet jij ook als interieurliefhebber hoe jouw nieuwe meubel gemaakt wordt en wat voor impact deze heeft op de wereld om ons heen!

 

 

Zachte vormen & organische materialen

Zachte rondingen, aaibare stoffen en organische texturen: met deze woontrend creëren we een omarmend thuis met invloeden uit de natuur en warme, eigenzinnige materiaalcombinaties!

In veel interieurs zien we rechte lijnen en strakke vormen. Dan is het fijn om deze te doorbreken met vriendelijke meubels met zachte rondingen. Om te beginnen bij de bank: met een bank met glooiende contouren haal je al snel een eyecatcher in huis. Door organische rondingen van de bank vervolgens te herhalen in de vorm van de salontafel en het vloerkleed krijgt het hele interieur een intieme en uitnodigende uitstraling.

 

 

Blijvende vaste thuiswerkplek

In het afgelopen anderhalf jaar zijn de meesten veel meer thuis aan het werk geweest. Door het verplicht thuiswerken heeft dit velen de ogen geopend. Eerst zagen we veel geïmproviseerde werkplekken in huis. Nu zal er meer gekeken worden naar een gezonde fijne thuiswerkplek, hierdoor zorg je ervoor dat werk en privé minder door elkaar heel zullen lopen. Investeren in een fijne werkplek gaan we dit jaar steeds smeer zien.

 

 

Kunstzinnig wonen

De kunstwereld zal ook in 2022 een inspiratiebron voor vele interieurs zijn. Denk aan gedurfde patronen, asymmetrische vormen en sculpturale meubels. Je ziet dat kunst en design & kunst volledig samensmelten in de woning. Kunst zal in 2022 meer toegankelijker en laagdrempelig worden.

 

 

Een slim interieur

Waar je vorig jaar steeds meer slimme apparaten in het interieur tegenkwam. Zal deze trend in 2022 ook een hoofdrol gaan spelen. Het zal een groter deel uit gaan maken van ons dagelijks leven. Je kunt hierbij denken aan ingebouwde opladers in meubels, elektrische raambekleding & verlichting. Slimme oplossingen worden dus niet meer enkel in de basis verwerkt maar je zult het steeds meer terug zien in meubels.

 

Wil jij een nieuw interieur volgens de trends van 2022? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.