Benieuwd naar welke raamdecoratie in jouw interieur past?
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2527
post-template-default,single,single-post,postid-2527,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Benieuwd naar welke raamdecoratie in jouw interieur past?

Interieur raamdecoratie kiezen is een onderdeel van de huis inrichting waar veel mensen niet heel blij van worden. Raamdecoratie is dan wel noodzakelijk om wat privacy te creëren, maar het is toch een taak die uitgesteld wordt tot het laatst of het liefst aan een ander overgelaten wordt. Als je eens zou weten hoe uitgebreid de mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie zijn, dan is de kans groot dat je juist niet kunt wachten om je op dit gebied uit te leven. We geven je dan ook graag interieuradviezen over raamdecoratie en hoe je ontdekt welke raamdecoratie goed in jouw interieur past.

 

Uiteenlopende soorten raamdecoratie

Er zijn enorm veel verschillende soorten raamdecoratie. Deels is de functie van de raambekleding bepalend voor de keuze die je maakt, maar ook de sfeer die je ermee wilt creëren speelt een belangrijke rol. Raamdecoratie is dan ook enorm sfeerbepalend voor je interieur. Alle keuzes die je op dit gebied maakt, kunnen de sfeer van je inrichting maken of breken.

 

De functie van de raamdecoratie bepalen

Welk doel heeft raamdecoratie voor de betreffende ruimte in je huis? Zo heb je de keuze uit licht doorlatende en verduisterende raamdecoratie. Beide bieden ze privacy, dus laat je de keuze afhangen van de hoeveelheid licht die er doorgelaten mag worden. In de slaapkamer wil je dat het zo donker mogelijk gemaakt kan worden, zeker in het voorjaar en de zomer. Verduisterende raamdecoratie is hier op zijn plaats. Vroeger was je voor verduisterende raamdecoratie gebonden aan gordijnen, maar tegenwoordig zijn er ook verduisterende vouw- en rolgordijnen verkrijgbaar. In de woonkamer wil je wellicht wel privacy, maar ook voldoende natuurlijke lichtinval van buiten. Dan kies je hier voor een licht doorlatende raamdecoratie, zoals vitrage en inbetweens. Ook jaloezieën, plisségordijnen of shutters behoren tot de mogelijkheden. Het voordeel van deze raamdecoratie is dat je zelf de lichtinval regelt.

 

 

Welke stijl raamdecoratie kies je?

Raamdecoratie moet aansluiten op de stijl van je inrichting. Welke stijl heb jij toegepast? Denk aan industrieel, botanisch, klassiek, modern… Welke sfeer wil je creëren? Ga je voor een warme en intieme sfeer of houd je het liever open? Zware stoffen als velours staan bijvoorbeeld heel mooi bij een romantische of klassieke inrichting. Vul je raamdecoratie eventueel aan met prachtige bloemenprints of mooie ruches en kwasten. Strakke inrichtingen worden stijlvol aangevuld met raamdecoratie van natuurlijke materialen, zoals katoen velours, wol of linnen. Pas met die natuurlijke materialen wel op felle zon, de kleuren kunnen flets worden.

 

De juiste kleur van de raamdecoratie kiezen

Mensen kiezen snel voor raamdecoratie in rustige en onopvallende kleuren. Een voorzichtige keuze, maar je mag het soms wel iets gewaagder aanpakken. Is er een bepaalde kleur die in accenten terugkomt in je inrichting, dan mag je ook best raamdecoratie in die kleur kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een fijn gekleurd streepje in je bankstel. Door juist raamdecoratie in die kleur te kiezen, kun je meer eenheid creëren en tijdens de donkere dagen wat meer kleur aan je inrichting geven.

 

Tocht tegenhouden met raamdecoratie

Niet ieder huis is goed geïsoleerd, en vooral in huizen met enkelglas voel je soms de wind langs je benen waaien. Door lange goed gevoerde gordijnen op te hangen, houd je de tocht voor een groot deel tegen. Hierdoor hoef je minder te stoken om het in huis toch behaaglijk te houden. Ook zijn duetten van luxaflex een ideale oplossing, bovendien zijn ze een ideale tijdloze oplossing.

Personaliseren raamdecoratie

In de bouwmarkt is veel kant-en-klare raamdecoratie te vinden. Daar is niets mis mee als dat precies is wat je zoekt. Maar laat je vooral ook niet beperken door dat aanbod. Ga eens naar een speciaalzaak, je zal versteld staan van de mogelijkheden als het gaat om maatwerk. Feitelijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Je hebt de keuze uit diverse stofsoorten, kleuren, prints en houtsoorten voor jaloezieën. Hierdoor krijg je geen standaard raamdecoratie, maar raamdecoratie die op alle vlakken voldoet aan je wensen.

 

Inmeten

Het inmeten van raamdecoratie is een punt die je uiterste aandacht vraagt. Hier gaat het namelijk vaak fout. Gordijnen die te kort zijn of niet helemaal sluiten omdat je de breedte verkeerd hebt gemeten. Enorm storend en vooral weggegooid geld. Heb je zelf geen idee hoe je raamdecoratie moet inmeten, dan moet je je afvragen of je het risico van de verkeerde maatvoering wilt lopen. Vraag in dat geval een specialist die voor jou komt inmeten.

 

Wil je interieuradviezen over hoe je de beste raamdecoratie voor jouw huis inrichting kunt kiezen? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.