Gezellig tafelen aan een ronde tafel
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2717
post-template-default,single,single-post,postid-2717,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Gezellig tafelen aan een ronde tafel

Een rechttoe rechtaan eettafel kennen we allemaal wel en heb jij waarschijnlijk zelf ook in huis staan. Maar een ronde eettafel zie je een stuk minder in onze interieurs terug. Waarom eigenlijk? Een ronde eettafel heeft heel veel voordelen. Een ode aan ronde tafels!

Ruimtebesparend

Heb je geen zeeën van ruimte om een grote eettafel kwijt te kunnen, maar houd je wel van grote groepen en gezellig lang tafelen? Dan is een ronde eettafel misschien wel iets voor jou. Je kunt deze in verschillende ruimtes kwijt, dus ook in een kleinere hoek in de kamer. Houd daarbij natuurlijk wel rekening met de loop en bewegingsruimte. Daarnaast kun je vaak ook meer stoelen kwijt aan een ronde tafel dan aan een rechthoekige tafel.

 

 

Oogcontact

Een ronde eettafel is vaak gezelliger dan een recht model. Je zit namelijk veel knusser bij elkaar én misschien wel nog belangrijker: je kunt makkelijk oogcontact maken met iedereen en is daarom perfect voor fijne gesprekken tijdens het lange tafelen. Aan een rechte tafel zit vaak degene links of rechts van jou tegen een rug aan te kijken. Een ronde eettafel is de oplossing hiervoor.

Doorbreek rechte lijnen

Neem eens een kijkje in jouw woning. Hoeveel meubels en accessoires hebben harde en rechte lijnen? Tafels, kasten & je keuken overal zijn de rechte vormen terug te vinden. Door te kiezen voor een ronde eettafel doorbreek je dit op een speelse manier en kan een ruimte ineens een heel andere sfeer krijgen.

 

 

Behoud de vorm en rust

Een ronde tafel is prachtig op een rond vloerkleed. Een rond kleed is niet alleen ideaal om een patroon van lijnen te doorbreken, maar ook te behouden. Maak het geheel mooi af met een rond vloerkleed. Zo behoud je de vormen en zorg je voor een rustig geheel.

 

 

Formaat ronde tafel kiezen

Samen met je partner, een gezin of alleenstaande starter. Er zijn zo veel verschillende formaten ronde tafels. Daarom zorg ik voor wat opheldering. Tijd om te kijken naar diameters:

Ø 100 cm 3 personen

Ø 110-120 cm 4 personen

Ø 130 cm 4 of 5 personen

Ø 140 cm 5 of 6 personen

Ø 150 cm 6 of 7 personen

Ø 160 cm 7 of 8 personen

Ø 170 cm 8 of 9 personen

Ø 180 cm 9 of 10 personen

Deze info biedt een inschatting voor hoeveel mensen aan een ronde tafel kunnen zitten. Het precieze aantal personen want af van de ruimte die elke persoon nodig heeft en of je er stoelen met of zonder armleuning aan plaatst.

Heb je smalle stoelen en veel kids aan tafel? Dan kan je bij een diameter van 140 centimeter makkelijk 6 personen aan tafel kwijt. Heb je wat bredere kuipstoelen en heb je een wijnavondje met oude jeugdvrienden? Dan biedt een ronde tafel met diameter van 140 centimeter ruimte voor 5 personen.

 

 

Welk materiaal past het beste in jouw interieur

De meest voorkomende materiaalsoort is natuurlijk hout. Elke houtsoort voor het tafelblad heeft zo zijn eigen kenmerken. De populairste houtsoorten voor een rond tafelblad zijn noten hout, teakhout en eikenhout. De stijl en sfeer zijn natuurlijk afhankelijk van de afwerking. Naast hout zijn echter ook glas, metaal, natuursteen en beton regelmatig voorkomende materialen voor het tafelblad van een ronde eettafel.

 

 

Nog even de voordelen op een rij:

1. Een ronde tafel is ruimtebesparend

2. Je stoot je bij een ronde tafel nooit aan scherpe hoeken

3. Gezelliger, doordat je oogcontact met iedereen aan de tafel kunt maken

4. Meer stoelruimte en hierdoor geschikt voor elk formaat woning

5. Een ronde tafel breekt een ruimte, het doorbreekt het patroon van alle hoekige meubels

 

 

 

Wil je ook graag een ronde tafel? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.