Thuis wellness
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2697
post-template-default,single,single-post,postid-2697,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Thuis wellness

Droom je ook van een wellness ruimte thuis? Een plaats waar alle luxe en comfort van een privé wellness samenkomt, maar dan in het gemak van je eigen woning. Even lekker relaxen van de warmte van een sauna, een plons in je eigen zwembad of je spieren laten ontspannen in een infraroodsauna. Of ga je voor de volledige spa ervaring?

Even helemaal tot rust komen in jouw eigen wellness; meer ontspannen dan dat gaat het niet worden.Vergeet het ritje naar de spa of het wellnesscentrum en kies voor een thuis spa.

 

 

Inrichting wellness

Een wellness is een plek die ingericht is op gezondheid en ontspanning. De vorm, kleuren en faciliteiten zijn daarbij van belang. Voor mij als wellness architect is de ontwikkeling van een wellness een technisch hoogstandje waarbij een enorme hoeveelheid techniek wordt geïntegreerd op een locatie. Hiervoor werken wij samen met Ambiance Wellness. Het ontwerpen en tot leven brengen van een goede wellness is een specialistische en complexe opgave. Zo zijn er veel zaken om rekening mee te houden: routing, sfeer, beleving en hygiëne. Als wellness architect is het mijn doel om alles op harmonieuze wijze met elkaar te verbinden.

Hoe zorg je voor een fijne thuis wellness

Elke locatie en elk project is uniek. Hoewel het uiterlijk van een thuis wellness van groot belang is voor de sfeer en ontspannen uitstraling, is er een groot aantal andere zaken die minstens zo belangrijk zijn. Zo is er plek voor design, constructie en waterbehandeling. Ook duurzaamheid mag in dit rijtje niet ontbreken. Het realiseren van een duurzame wellness met daarbij een geïntegreerde duurzame energievoorziening is verankerd in het ontwerp en de materiaalkeuze.

 

 

Uniek ontwerp

Het materiaalgebruik en uitstraling van een wellness mag uitgesproken zijn, maar het blijft een ruimte waar je tot rust wilt komen. Een heldere indeling zorgt voor harmonie, balans en rust. Bij de inrichting zoek ik dan ook naar een rustige basis, die ik combineer met spanning tussen materialen. Verfijnd houtwerk met ruwe natuursteen, mooi kleurcontrasten en licht maken het een ruimte om tot rust te genieten en tot rust te komen.

Op en top genieten op maat

Een privé wellness varieert van douche en stoomcabine tot een souterrain met zwembad & verschillende sauna’s. Ook zie je een voetenbad, whirlpool en fitnessruimte vaak terugkomen. Met een relax/zithoek en een keuken kan de wellness dienen als tweede woonkamer.

 

 

Zwembaden

Neem een duik in je eigen verwarmde zwembad. Er zijn verschillende soorten zwembaden: bouwkundige zwembaden, polystone zwembaden, PVC zwembaden, RVS zwembaden, Polyester zwembaden. Om erachter te komen welk zwembad het beste bij je past gaan we graag met je in gesprek.

 

 

Sauna

In een thuis wellness mag een sauna niet ontbreken. Er zijn diverse soorten sauna’s. De luchtvochtigheid en de temperatuur zijn twee componenten die het klimaat beschrijven. Traditionele sauna’s worden verwarmd door warmtekachels. De voordelen van deze sauna’s zijn de gevolgen die de hitte heeft voor het menselijk lichaam zoals: ontspanning van de spieren, activatie van de bloedsomloop en de reiniging van de huidporiën.

 

 

Infrarood sauna

Sauna’s uitgevoerd met infrarood lampen hebben een anderen werking op het menselijk lichaam dan een traditionele sauna. Infrarood sauna’s produceren niet alleen warmte maar ook een straling die het lichaam ingaan.

 

Jacuzzi

Lekker wegzakken in een jacuzzi is een weldaad. Het warme water en de bubbels verkwikken, masseren en ontspannen het lichaam zeer geleidelijk … puur genot!

 

 

 

Belevingsdouche

Het is belangrijk om na elke sauna ronde een douche te nemen, ten eerste om hygiënische reden maar ook om het lichaam af te koelen.

 

Stoombad

Het stoombad heeft als doel de huid grondig te reinigen en heeft een gezonde werking op de luchtwegen.

 

Relaxruimte

Kom helemaal tot rust in de relaxruimte. Even uitrusten na je sauna ronde, ga lekker zitten in de relaxruimte ingericht met meubilair passend in het geheel.

 

Wil je ook graag een thuis wellness? MIRA Interieur & Meubelontwerp in samenwerking met Ambiance Wellness voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.