Waarom Een Leefkeuken En Geen Gewone Keuken
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2503
post-template-default,single,single-post,postid-2503,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Waarom Een Leefkeuken En Geen Gewone Keuken

De keuken is tegenwoordig zoveel meer dan de plaats waar je iedere avond vluchtig in potten en pannen roert om hongerige monden te voeden. Het is meer de centrale plaats in ons huis geworden, het kloppende hart van de inrichting als het ware. Het is waar jij en je gezin samen de dag doornemen, waar je met vrienden gezellig borrelt, of waar je nog snel even de werkvergadering van de volgende dag voorbereidt. Een woonkeuken zorgt voor meer beleving en een thuisgevoel. En om aan die behoefte te voldoen, heb je meer aan een woonkeuken dan een gewone keuken. Daarnaast is een woonkeuken een open ruimte waar je makkelijker contact hebt met de anderen in je huis als je aan het koken bent. We helpen je graag keuken inspiratie op te doen met enkele tips.

Kleine leefkeuken

Het gaat niet om de grootte, maar om het idee. Heb je een kleine keuken raak dan niet ontmoedigd door het idee dat woonkeukens altijd enorm zijn. Ook in een kleine ruimte kun je prima een woonkeuken maken. Sterker nog, de knusheidsfactor is bij een kleine keuken enorm! Door slim met de ruimte die je hebt om te gaan, kun je heel goed je kleine keuken omtoveren tot een enorm gezellige woonkeuken. Gebruik geen donkere kleuren om de ruimte niet nog kleiner te doen lijken. En zeg nu zelf, het kookt toch veel lekkerder in de kleine keuken als je meer contact met de andere mensen in je huis hebt?

Ruime leefkeuken

Een ruime woonkeuken biedt enorm veel perspectief als je een groot gezin hebt of vaak met veel mensen aan de eettafel zit. Toch kan het ook uitdagend zijn om zo’n grote ruimte in te richten en gezellig te houden. Kies voor een inrichting die past bij de afmeting van de ruimte. Denk aan een mooie grote eettafel en een gezellige eetbank. Voor je het weet zit je samen met de mensen die je liefhebt in je eigen ruime woonkeuken.

Materialen bepalen de sfeer

Wanneer je voor een woonkeuken kiest, heb je een open ruimte. Het wordt als het ware een verlengstuk van de woonkamer. De materialen die je gaat gebruiken, bepalen dan ook de sfeer van de keuken. Sterker nog, bij een open keuken is het belangrijk dat de sfeer past bij de inrichting en sfeer van je woonkamer. Gebruik dan ook geen strakke materialen als je een romantisch ingerichte woonkamer hebt bijvoorbeeld.

5 tips en trends voor een woonkeuken

Misschien stroom je over van de ideeën of misschien heb je juist geen enkel idee van hoe jij je woonkeuken gaat inrichten. We helpen je graag op weg met een paar handige tips.

  • 1. Gezellig en functioneel combineren in een ruimte
  • 2. De keuken integreren in de inrichting van de woonkamer
  • 3. Meer opbergruimte op minder vierkante meter
  • 4. Uitnodigend en afgestemd op jouw smaak
  • 5. Er mag geleefd worden

De eerste tip geeft aan dat je gezellig en functioneel het beste kan combineren in een ruimte. De woon- of leefkeuken is immers het hart, het centrale punt in je huis. Hier komt jouw gezin samen, maar het is ook de ruimte waar alle ruimtes in je huis samenkomen. Zorg voor een slimme en evenwichtige inrichting waarbij je de woonkeuken op verschillende manieren kunt gebruiken, zoals een werkplek of de plaats waar je met vrienden samen zit.

Het feit dat de woonkeuken het hart van de woning is, trekt zich door naar het integreren van de woonkeuken in de inrichting van je kamer. Zorg voor samenhang en richt je keuken niet in met een stijl die haaks staat op de inrichting van de woonkamer.

De woonkeuken is een open ruimte. Daarom wil je dat de keuken netjes is omdat je anders vanuit de woonkamer steeds naar rommel in de keuken kijkt. Het is in een woonkeuken dan ook belangrijker dan ooit dat je over voldoende opbergruimte beschikt. Kies voor extra hoge kasten en als je er ruimte voor hebt, is een kastenwand ook erg handig.

Een woonkeuken is op zijn mooist als het in balans is met de woonkamer. Zorg dan ook qua materialen en kleuren voor eenheid. Het nodigt uit om gebruik van te maken en past volledig bij je smaak.

Een woonkeuken, daar mag niet alleen geleefd worden, daar moet gewoon geleefd worden. En dat er geleefd wordt, mag best te zien zijn. De open ruimte vraagt wel enige orde en netheid, maar het mag net als de woonkamer ook laten zien dat je leeft en het gezellig hebt.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van door ons ontworpen en maatwerk gerealiseerde keuken projecten in Nieuwegein.

 

Kom je er met de inrichting van je keuken niet uit en kun je wel wat hulp op het gebied van keuken inspiratie gebruiken? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.