Wat groen kan doen!
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2561
post-template-default,single,single-post,postid-2561,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.10,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

Wat groen kan doen!

Planten, ze geven je interieur een natuurlijke uitstraling, zorgen voor sfeer, leven, energie en kleur. Daarnaast geven ze de kwaliteit van de lucht in huis een boost. Groene planten zijn goed voor het binnenklimaat, geven zuurstof af en zorgen voor een fijne atmosfeer. Daarnaast hebben planten een rustgevende werking. Genoeg redenen om ook te kiezen voor mooie groene binnenplanten.

Maak je huis af met planten

Het hele jaar door het groen in huis het kan! Planten hebben veel voordelen voor in je interieur. Naast dat ze je interieur afmaken qua decoratie, helpen ze je bijvoorbeeld ook beter te concentreren. Maar het kan soms nog wel eens lastig zijn om de juiste kamerplanten bij elkaar te combineren en welke kamerplant het beste bij een ruimte past. In deze blog ga ik tips geven over alle voordelen van kamerplanten en hoe je je interieur kan afmaken door kamerplanten toe te voegen.

Van groen tot roze

Als je aan kamerplanten denkt, zie je voornamelijk groene planten voor je! Maar er is zoveel kleurrijks te verkrijgen. Je ziet nu veel bladeren van de planten met kleur waardoor ze meer kleur geven aan je interieur. Door voor gekleurde bladeren te kiezen worden ze een echte eyecatcher voor in je interieur. Door de juiste pot uit te kiezen, komen de kleuren van de bladeren nog meer naar voren.

 

Groen is gezond!

Je had het misschien niet verwacht maar planten zijn ook nog eens ontzettend goed voor je gezondheid en concentratie. Je kunt niet genoeg planten in huis hebben!

Grote planten

Zelf kiezen wij vaak voor grote planten die we verdelen in de ruimte. Door voldoende ruimte tussen beide planten te houden, ontstaat er een evenwicht dat rust met zich meebrengt. Met grote planten kan je voornamelijk je interieur vullen, waardoor lege hoeken weer tot leven komen. Het leukste effect krijg je wanneer je twee hoeken van de kamer opvult met planten, de voorkeur gaat dan uit naar tegengestelde hoeken. Als je planten gaat kopen, moet je erop letten dat je wel verschillende hoogtes koopt om variatie in huis te brengen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de ruimte eentonig wordt.

 

Planten voor in elke ruimte van je huis 

Je kunt kamerplanten op verschillende manieren in je huis neerzetten en ook in verschillende ruimtes. Je ziet op dit moment veel hangplanten, hiervoor heb je een speciale pot nodig met touwtjes die je aan je plafond of op een andere plek kunt ophangen. Dit is een keer iets anders dan een plant in een pot op de grond of op je tafel. Door planten op verschillende plekken in je huis bij elkaar terug te laten komen, creëer je een urban jungle. Verder zie je dat mensen ook steeds grotere planten toevoegen aan hun interieur zoals een grote bananenplant. Deze kamerplanten hebben een mooi blad en staan super tropisch in je huis. Je ziet deze trend ook vaak terug komen in restaurants en kantoren. Ze maken hier gebruik van een hele groene wand met planten, dit kunnen zowel echte of nep planten zijn. Maar alsnog krijg je een gevoel of dat je in een jungle bent. Maar je kunt ook je vensterbank gebruiken als decor voor je kamerplanten. Als je een smalle vensterbank hebt zou ik er voor kiezen om niet je hele vensterbank vol te zetten met planten, maar door juist te werken met hoogtes creëer je een gestylde vensterbank. Voor in de keuken zou je meer kunnen kijken naar kruidenplantjes zoals basilcum. Het staat leuk in je keuken maar is ook nog een super handig als je aan het koken bent.

 

 

Onze favoriete binnenplanten

  • Bananenplant : Een stoer groene interieur jungle in huis creëer je met een bananenplant. De enorme bladeren van de Musa dragen hier aan bij. De paarse waas op de bladeren maakt elk blad uniek. Deze plant is gek op zon en heeft veel water en liefde nodig.
  • Monstera: de Monstera ook wel ‘Gatenplant’ blijft een van de meest bekende en trendy planten om in huis te hebben. De Monstera is er in allerlei soorten bijvoorbeeld de Deliciosa en ken je de Monkey Leaf die kan uitgroeien tot een mooie hangplant. Het grootste voordel van deze plant, hij is makkelijk te verzorgen.
  • Strelitzia nicolai: Deze prachtige groene plant heeft een echte robuuste vibe om zich heen hangen. Zijn grote bladeren groeien als een grote waaier omhoog. Deze plant geeft een enorm toffe uitstraling aan elke ruimte.

 

 

Verzorging

Elke kamerplant heeft een andere verzorging nodig, vaak staan er op de kaartjes die bij de plant wordt geleverd informatie over wat voor zorg de plant nodig heeft. De ene kamerplant kan er van houden om in de zon te staan, maar je hebt ook planten die liever in de schaduw staan. Mocht het kaartje bij de plant ontbreken experimenteer dan met het water geven van je planten, want de ene plant kan veel water nodig hebben en de andere maar een halve glas water in de maand.

 

 

Geen groene vingers?

Helaas wordt niet iedereen geboren met groene vingers. Daarvoor zijn er makkelijke planten in het leven geroepen, deze hebben niet zoveel onderhoud en liefde nodig. En blijven het dus altijd goed doen. Denk hierbij aan de volgende planten; Cactus, Strelitzia, Aloë Vera, Monstera, Pannekoekenplant, Tillandsia.

 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste groene planten? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.