De Meest Gemaakte Interieurfouten
Interieur ontwerpster en ideeën vrouw richt zich op duurzaam interieurontwerp, huis inrichting en houdt van persoonlijk design
huis inrichten, inrichten woonkamer, kamer inrichting, interieur huis, kamer inrichten, huis decoreren, interieur ideeën, interieur, decoreren woonkamer, interieur inspiratie, slaapkamer idee, woonkamer inspiratie, slaapkamer inspiratie,
2489
post-template-default,single,single-post,postid-2489,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1552

De Meest Gemaakte Interieurfouten

Je interieur hoeft niet te voldoen aan de allernieuwste trends. Want zeg nu zelf, die trends veranderen continu en dan blijf je toch bezig? Maar, er is altijd een maar, het is wel fijn als je interieur er voor zorgt dat je je thuis voelt. Het is immers de plaats waar jij je veilig voelt en waar je na een drukke werkdag tot rust moet kunnen komen. Weet je niet goed waar je moet beginnen? We helpen je graag op weg met enkele interieuradviezen voor je huis inrichting om in ieder geval de belangrijkste fouten in het interieur te voorkomen.

De volgorde van inrichten bepalen

Het is natuurlijk fantastisch om meubelwinkels af te struinen, op zoek naar de mooiste meubels volledig passend bij jouw smaak. Helaas is het over het algemeen niet de beste volgorde om eerst meubels te kiezen en daar de rest van de inrichting op te baseren. Een woning in de verkeerde volgorde inrichten en halverwege ontdekken dat je het anders had moeten aanpakken is een van de grootste interieurfouten die je kunt maken.

 

De kleur van muurverf bepalen

De meningen op het gebied van muurverf zijn niet altijd gelijk. Zegt de een dat je zonder twijfel eerst meubels moet kopen en daar de kleur van de muren op moet baseren, zegt de ander dat je echt eerst de kleur van de muurverf moet bepalen en dan pas je nieuwe meubels kiest. De laatste optie heeft de voorkeur, vooral omdat muurverf vaak meer in het oog springt dan de meubels die je kiest. Daarnaast kies je meubels vaak in een neutrale tint, omdat een muur in een andere kleur verven zo gebeurd is.

Geen lichtplan maken

Zeg je dat je verlichting in je woning hebt om in het donker wat te kunnen zien, dan doe je het nut van verlichting tekort. Verlichting heeft verschillende functies zoals het creëren van sfeer, het leggen van een accent op een mooi schilderij of mooie decoratie en het gericht bieden van verlichting, functionele verlichting, bijvoorbeeld in de leeshoek of bij de werkplek. Door geen lichtplan te maken en maar wat te doen, doe je met slecht licht echt afbreuk aan de inrichting van je woning. Een mix tussen functionele verlichting en sfeerverlichting is meestal de beste keuze.

Te grote of te kleine meubels

Het is ontzettend belangrijk om het formaat van je meubels aan te passen op de ruimte die je in huis hebt. Het moet niet zo zijn dat je bij binnenkomst eerst de bank ziet en dan pas de rest van de ruimte. Dit geldt overigens ook voor het inrichten van een grote ruimte: kleine meubels zien er dan verloren uit en dat is enorm zonde als je zulke mooie meubels hebt gekozen. Het beste is om de ruimte op te meten, een plan voor de inrichting te maken en op basis daarvan je meubels te kiezen. Laat je eventueel adviseren door een interieurontwerper.

Zichtbare opslag gebruiken

Een wandkast met bakken lijken de ideale manier om je papieren, het speelgoed of de knutselwerkjes van je kinderen in op te bergen. In theorie klopt dat wel, maar alleen als je het goed aanpakt. Kies bijvoorbeeld niet voor bakken en manden die van ellende uitpuilen van de spullen. Of bakken die, als je dichterbij komt, toch niet zo heel netjes opgeruimd zijn. Wil je echt een nette opslag bijvoorbeeld in de woonkamer creëren, dan is het belangrijk om voor bijvoorbeeld een dichte kast te kiezen. Door een kast op maat te laten maken, krijg je een uniek exemplaar die volledig bij je inrichting past. In dat geval geldt ‘uit het oog, uit het hart’ ook echt zoals het met opslag bedoeld is.

Verkeerd geplaatste raamdecoratie

Raamdecoratie brengt warmte en sfeer in je interieur, mits op de juiste wijze uitgekozen. Daarnaast biedt het je de nodige privacy, sfeer is echter hetgeen dat vooral je aandacht verdient. Raamdecoratie die niet bij je inrichting past, of raambekleding die te lang, te breed of verkeerd is opgehangen… het zijn enkele voorbeelden van verkeerd geplaatste raamdecoratie die de uitstraling van je inrichting naar beneden kunnen halen.

Weinig persoonlijkheid terug laten komen in het interieur

Je interieur is de weerspiegeling van je persoonlijkheid, als je de interieurfout van te weinig persoonlijkheid niet maakt tenminste. Kijk niet naar wat bijvoorbeeld de woontrends van 2021 zijn of wat je beste vriend of vriendin mooi vindt. Kijk naar wat jou aantrekt en wat bij jouw persoonlijkheid past. Jij woont in je huis en jij moet je er thuis voelen. Kies voor dingen die qua stijl bij elkaar passen, zonder dat alles uit dezelfde serie van de lokale woonwinkel komt. Op die manier creëer je harmonie zonder de meest veilige, en saaie, kant te kiezen.

 

Wil je interieuradviezen om de meest gemaakte fouten bij huis inrichting te voorkomen? MIRA Interieur & Meubelontwerp voorziet je graag van advies. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.